Program Mässan Flen 2024

(Med reservation för ändringar)

Fredagen den 26 april

Från Sörmlands Sparbanks Scenen

14.00 – Mässan öppnar

14.15 – Mikael Larsson, ordförande Forum Flen, Frida Vidén Näringslivschef Flens kommun och Anna Falk, Marknads- och kommunikationschef Sörmlands Sparbank inviger mässan.

14.30 – Kompetenspanelen. Hur ser framtiden ut och vad behövs för att fylla kompetensbehovet?

Moderator Anna Falk Sörmlands Sparbank leder diskussionerna med Igor Papec Unilever GB Glace, Michael Ärlebrandt Vrena Mekaniska Verkstad, Rickard Brännman Flens Byggelement, Tomas Medin Volvo Circular Operations & Solutions Flen, Henrik Ljungqvist Skol- och Verksamhetschef Flens kommun och Joakim Sjölund Lärlingsansvarig Prins Wilhelm Gymnasiet.

16.00 – Hur ska teknik som AI användas?
Hur använder vi AI och hur påverkar det verksamheten? När ska vi kommunicera digitalt och när bör vi vara på plats fysiskt? Vad gör att vår kommunikation får genomslag och hur ska vi förhålla oss till ”hållbar kommunikation”? Marcus Höök – senior rådgivare och kommunikationsexpert och Andreas Lindemark – filmproducent delar de med sig av sin resa och konceptet FIA.

18.00 – Mässan stänger

Lördagen den 27 april

10.00 – Mässan öppnar

11.30 – Så sänker du energikostnaderna
Energi- och klimatrådgivningen delar med sig av sina bästa råd och tips för hur man bäst får kontroll över sin energianvändning, vilket ger möjlighet att minska onödiga energikostnader.

12.15 – Ta del av Smakgårdens resa från äpple och must till ädla drycker.

13.00 – Tillsammans gör vi Flens Kommun ännu bättre
Sörmlands Sparbank berättar om hur de jobbar med samhällsengagemang och projekt som utvecklar bygden – och hur du gör för att ansöka om bidrag.

16.00 – Mässan stänger

Händer på mässan

  • ClownClubben – Sörmlands sjukhusclowner kommer och minglar på mässan. Kanske har de med sig ett djur, ett trolleritrick, en verktygslåda eller några magiska trick.
  • Prova världens mest avancerade jakt- och skyttesimulator! Simway Hunt finns i JTG Adventures monter
  • Prova din lycka i ett nytt unikt utomhusspel, Quattro Corn, som Idéfarmen utvecklat enbart till denna mässa. Utmana dina vänner och träffa Martin och Nina som är experter på att hitta på nya konstiga saker.
  • Ska du ta en selfie på mässan? Gör det gärna i fothörnan på Idéfarmens monter där man vrider och vänder på tillvaron. Låna kostym och rekvisita för att forma och förstärka din karaktär.

    Hotel Malmköping och Restaurang Hjorten & Gösens mässcafé

    Upplev härliga smaker vid cafét på mässan.
    På mässan kan du njuta av enastående mat och dryck från Restaurang Hjorten & Gösen. Njut av läckra stort utbud av rätter och drycker som tillfredsställer alla smaker, både vuxna och barns. Vi har allt du behöver för en god stund på mässan.

Mässmeny

Köttbullar givetvis gjorda på KRAV-märkt nötkött från Sofielunds Gård serveras med potatispuré, pressgurka och rårörda lingon
Vuxen 95: – / Barn 55: –

Värmande len potatis- och purjolökssoppa
Vuxen 65: – / Barn 35: –

Kokt korv & Bröd 15: –

Smörgåsar, brödet givetvis bakat i eget bageri och endast med mjöl från lokala Warbro Kvarn 25: –

Sött:

Chokladboll 15: –

Emilias morotskaka 20: –